Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić je reagovao na izjave političara iz regiona o Svesrpskom saboru

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da je širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, kao i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi toga, štetno i destruktivno i pozvao političare iz zemlje i regiona da se suzdrže od te vrste poruka i umesto toga budu gosti sledećeg Sabora.

“Umesto potpirivanja netrpeljivosti veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju Saboru”, napisao je Đurić na društvenoj mreži “X”.

Kako je naveo, najglasniji kritičari Sabora u regionu su oni koji delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma i koji, kako kaže, jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci.

“Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije”, poručio je Đurić na svom nalogu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…