Podeli vest

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas u posetu komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Herisa, i tom prilikom razgovarao sa njim o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

Tokom razgovora je istaknuto da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je uspostavljena pre 17 godina u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i SAD, razvijena i sadržajna i da se konstantno unapređuje, saopšilo je Ministarstvo odbrane.

Posebno je naglašen značaj zajedničkih aktivnosti u domenu obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane za dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga.

Sagovornici su se usaglasili da se proširivanjem saradnje sa vojnog na civilni sektor otvaraju nove mogućnosti unapređenja odnosa, posebno kroz realizaciju različitih projekata humanitarne asistencije, kojima se stvara dugogodišnji pozitivan efekat na život građana Republike Srbije.

U prilog ovoj činjenici govori i današnje potpisivanje Protokola o saradnji Republike Srbije i američke savezne države Ohaja upriličeno u Privrednoj komori Srbije, koji predstavlja novi okvir za dalji razvoj odnosa u oblastima od zajedničkog interesa.

Pre zvaničnih razgovora u Generalštabu, generala Herisa primio je i predsednik republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

U nastavku posete, komandant Nacionalne garde Ohaja će imati sastanak sa potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem i obići će deo jedinica Vojske Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: