Podeli vest

Povodom završetka integrisanih i osnovnih studija, danas su uručene diplome kadetima 143. i 144. klase Vojne akademije i dodeljene nagrade najboljima u rangu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/

Čestitajući uspeh budućim najmlađim oficirima Vojske Srbije zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović uručio je pohvale najboljim kadetima u okviru vidova i službi i tom prilikom istakao da školovanje za oficirski poziv u Srbiji ima dugu tradiciju.

“Vi i sami znate koliko je znanja, rada i odricanja potrebno da bi se uspešno savladala obuka u terenskim uslovima i izvela sva predviđena gađanja, položili kolokvijumi i ispiti, da bi se zadovoljili i akademski standardi, ali i vojnički zahtevi. Uspešno ste završili Akademiju i time ste otvorili sebi put u oficirski poziv. Ovim činom ne završava se vaše školovanje i usavršavanje”, rekao je general-potpukovnik Glišović i pozvao kadete da nastave da razvijaju svoju svestranu ličnost, šire znanja u struci, ali i opštu kulturu.

Najbolji u vidu Kopnena vojska su kadeti Đorđe Pešić (9,62), Aleksa Radović (9,21) i Nikola Urošević (9,16), u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana najbolji su Viktor Teodosić (8,85), Andrija Tepić (8,56) i Nataša Marković (8,05). U okviru službi prva u rangu je kadetkinja Milica Marinković (9,48), drugi u rangu je Nikola Ćitić (9,38) i treći Stefan Ivanović (9,33). Rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović uručio je nagrade kadetima sa najvećim prosečnim ocenama u okviru studijskih programa: kadetu Đorđu Pešiću (9,62) sa studijskog programa Menadžment u odbrani, Andriji Tepiću (8,56) sa studijskog programa Protivvazduhoplovna odbrana, kadetkinji Milici Marinković (9,48) sa studijskog programa Vojnoelektronsko inženjerstvo, Anji Stojmenović (9,13) sa studijskog programa Vojnomašinsko inženjerstvo, kadetu Veljku Milićeviću (8,96) sa studijskog programa Logistika odbrane i Viktoru Teodosiću (8,85) sa studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo.

Načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević uručio je nagrade kadetima za najbolji završni rad.

Za najbolji završni rad na polju društveno-humanističkih nauka proglašen je rad kadeta Duška Sukura sa studijskog programa Menadžment u odbrani, a u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka najbolji je rad kadeta Viktora Teodosića sa studijskog programa Vojno vazduhoplovstvo. Načelnik Dekanata Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Dragan Trifković uručio je nagradu najboljem stranom kadetu Goranu Volašu (8,76) sa studijskog programa Menadžment u odbrani.

I ove godine tradicionalno je uručena nagrada Fonda „Potporučnik Borko Nikitović“, i to najboljem kadetu roda pešadije Đorđu Pešiću (9,62), kome je nagradu uručila majka poginulog potporučnika JNA, Zora Nikitović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: