Podeli vest

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da će Vlada Srbije obezbediti najniže cene životnih namirnica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

momirović
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Vlada Srbije donela je odluku da po subvencionisanoj ceni proda 30.000 tona pšeničnog brašna “T-500” našim proizvođačima hleba, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

On je posle potpisivanja odluke o raspodeli prvih 27.218 tona pšeničnog brašna “T-500” proizvođačima hleba po subvencionisanim cenama rekao da u ovim teškim okolnostima kada je na istoku Evrope rat, kada su lanci snabdevanja do kraja ugroženi Vlada uspeva da obezbedi niske cene osnovnih životnih namirnica, a pre svega hleba, ulja, soli i šećera, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Te namirnice su u našoj zemlji ako ne najjeftinije, onda među najjeftinijim u Evropi. U narednom periodu, pažljivom politikom uspećemo da obezbedimo najniže cene osnovnih životnih namirnica, pre svega za socijalno ugrožene građane”, rekao je Momirović.

Vlada Srbije donela je Zaključak o interventnoj prodaji 30.000 tona pšeničnog brašna “T-500”, proizvođačima hleba, iz zaliha Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon sprovedenog postupka doneta je odluka o količinama brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti od Direkcije po ceni od 33 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Odlukom je raspoređeno ukupno 27.218,4 tona. Preostala količina brašna od 2.206 tona, biće raspoređena proizvođačima hleba po novom Javnom pozivu koji je danas, kako se napominje, objavljen na sajtu Ministarstva trgovine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…