Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin ugostio je danas u Kremlju srpskog filmskog reditelja Emira Kusturicu, rekavši da Kusturičin pristup istoriji može da bude “veoma zanimljiv i produktivan”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Mikhail Metzel (POOL)/Tanjug

“Umetnost odražava realnost života, a danas je samo zaboravljena prošlost. Vaše obraćanje istoriji, čini mi se, može da bude veoma zanimljivo i produktivno”, rekao je Putin Kusturici, prenosi RIA.

On je nazvao zanimljivim ideje srpskog reditelja o snimanju filmova u Rusiji.

“Te ideje su veoma zanimljive i treba da razgovaramo o njima”, poručio je ruski predsednik.

Kusturica je, sa druge strane, zahvalio Putinu na, kako je naveo, “istorijskoj pravdi”.

“Želim da vam zahvalim za vašu ličnu istorijsku pravdu, koju smo mi Sloveni oduvek imali. Ovo što se sada dešava u Ukrajini je borba za nas. Videli smo šta se desilo sa Banderom u Hrvatskoj kada su proterali 230.000 Srba. Mislim da je ova analogija veoma važna za sve”, rekao je reditelj.

Dodao je da planira da snimi “ruski triptih” od tri filma po piscima Fjodoru Dostojevskom, Nikolaju Gogolju i Lavu Tolstoju.

“Imam ideju da napravim triptih u novom svetu, ruski triptih, tri filma. Prvi se zove ‘Inženjer lakih šetnji’ – to je moja savremena verzija Dostojevskog. Zatim moja verzija Gogolja ‘Kako se Ivan Ivanovič naljutio na Ivana Nikiforoviča’ – veoma smešna i mislim da je važno da se to sada uradi. I treći film ‘Kozaci’ Lava Nikolajeviča Tolstoja”, naveo je Kusturica.

On je rekao da planira da završi karijeru nakon rada na “ruskom triptihu” i filmu “Lovor” po delu Jevgenija Vodolazkina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ