Na dve plaže u Baru zabranjeno je kupanje zbog lošeg kvaliteta vode, saopštio je danas crnogorski Institut za biologiju mora. Kupanje je zbranjeno na plažama “Žukotrlica 01” i “Žukotrlica 02” i na njima je istaknuta crvena zastavica – simbol zabrane kupanja, prenosi RTCG.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

“Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju. Institut je takođe saopštio da je u opštini Bar morska voda na šest plaža bila odličnog, na pet dobrog, a na dve zadovoljavajućeg kvaliteta.

U opštini Herceg Novi uzorkovana je voda na ukupno 21 lokacije, od čega je na njih sedam ona bila odličnog, na osam dobrog, a na šest zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Kotoru na osam lokacija voda je bila odličnog, na dva dobrog, a na četiri zadovoljavajućeg kvaliteta.

Na području opštine Tivat, voda je bila odličnog kvaliteta na osam ispitivanih lokacija, dok je na jrednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta.

Kako se navodi, u Ulcinju jr od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda bila odličnog kvaliteta na njih 17, a dobrog na jednoj lokaciji. Analize su pokazale da je morska voda u opštini budva bila odličnog kvaliteta na 29, a dobrog na tri lokacije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!