Knjiga „Veganski kolači preuzimaju svet“ sadrži sjajne veganske poslastice, otkrivamo vam recept za jednu od njih
Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Ovaj recept za vegan čokoladne mafine prilagodio je Pit Vils, a sasstojci u nastavku su mera za 12 čokoladnih mafina.
- 1 šolja sojinog ili pirinčanog mleka
- 1 kašičica sirćeta
- ¾ šolje šećera
- ⅓ šolje biljnog ulja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja brašna
- ⅓ šolje kakao praha
- ¾ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
- ZA ČOKOLADNU GLAZURU
- 1 šolja šećera u prahu
- ¼ šolje kakao praha, prosejanog
- 3 kašike sojinog ili pirinčanog mleka
U velikoj posudi za mešanje pomešajte sojino ili pirinčano mleko, sirće, šećer, biljno ulje i ekstrakt vanile.
U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
Pomešajte suve sastojke i mokre sastojke i mešajte dok grudvice ne nestanu.
Sipajte testo u kalupe za mafine dok se do dve trećine.
U već zagrejanoj rerni pecite oko 20 minuta, a trik sa čačkalicom vam može pomoći da procenite da li su mafini pečeni.
Kada se mafini ohlade, umutite sastojke za čokoladnu glazuru i premažite mafine.
Ako želite možete ih ukrasiti posipanjem kakao prahom ili šećerom u prahu.

POSLEDNJE VESTI: