Više od tri godine jedna francuskinja lečila je ljude sa diplomom iz menadžmenta nekretninama, bez i jednog dana školovanja iz oblasti medicinskih nauka

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Doktor
Foto: Pixabay

Francuskinja iz mesta Moa, nedavno je osuđena na tri godine zatvora jer se godinama lažno predstavljala kao lekar, a zatim i oftalmolog bez ikakve medicinske obuke.

Sve je počelo, kako piše France Live, a prenosi Odditycentral, 2018. godine kada je menadžerka nekretninama odlučila da okuša sreću kao lekar, a da nije prošla nikakvu medicinsku obuku.

Falsifikovala je gomilu diploma sa Fakulteta u Strazburu kao i lažne potvrde, i ne samo da je dobila posao, već je tri godine lečila pacijente pre nego što je iko primetio da nema nikakvo obrazovanje iz ove oblasti.

„Frans Live” izveštava da je lažna doktorka prvi put osuđena 2019. godine, ali pošto kompanije nisu proveravale njene akreditive, nije imala problema da se predstavlja kao medicinski stručnjak. i ponovo zaposli.

Nakon što je koristila identitete dva stvarna doktora uspela je da zaradi skoro 70,000 evra od svoje lažne karijere.

Za tri i po godine koliko je radila kao medicinski stručnjak, čak je vakcinisala i 20 osoba protiv Covid-19, i prepisivala razne lekove, iako nije znala šta prepisuje.

Tokom nedavnog suđenja, piše Oddity central, majka troje dece je objasnila da ju je „vodila potreba za novcem“.

Osuđena je na tri godine zatvora, od kojih dve predstavljaju „teško vreme“, bez mogućnosti uslovnog otpusta.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: