Podeli vest

Aerodrom Nikola Tesla kojim upravlja kompanija Belgrade airport, članica VINCI Airports, proglašen je za najbolji aerodrom u Evropi u 2022. godini u tri kategorije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIKOLA TESLA AERODROM
Foto: shutterstock

Kompanija je saopštila da su priznanja dobijena u okviru Programa nagrade za kvalitet usluge aerodroma (ASQ) Međunarodnog saveta aerodroma (Airports Council International – ACI).

Navodi se da priznanja dobijena za najbolji aerodrom po veličini u regionu u kategoriji od pet do 15 miliona putnika godišnje, aerodrom sa najposvećenijim osobljem u Evropi i najudobniji aerodrom u Evropi.

Beogradski VINCI Airports navodi da je priznanja dobio i za aerodrome u Portu, Gvanakasteu i Puerto Plati koji su proglašeni za najbolje aerodrome u svom regionu po pitanju aerodromskih usluga. Ističe se da je aerodrom Gvanakaste proglašen je za aerodrom koji svojim korisnicima pruža najbolje iskustvo u procesu putovanja. Dodaju da je međunarodni aerodrom Osaka rangiran kao prvi po tačnosti u okviru OAG Lige tačnosti (OAG Punctuality League).

“Ove nagrade ilustruju sposobnost kompanije VINCI Airports da održi nivo svojih aktvnosti u pogledu kvaliteta usluga, uprkos veoma dinamičnim uslovima oporavka saobraćaja”, ocenjeno je u saopštenju.

Navodi se da je obim putničkog saobraćaja kompanije VINCI Airports udvostručen u periodu između 2021. i 2022. godine, sa ukupno opsluženih 209 miliona putnika. Generalni direktor kompanije VINCI Concessions i predsednik kompanije VINCI Airports Nikola Notbar u izjavi je istakao značaj aerodromskih timova u velikom poslovnom uspehu u uslovima povratka putnika na aerodrome.

“Njihova posvećenost bila je za primer. Obezbeđivanje pozitivnog iskustva za naše putnike jedan je od prioriteta, kao i prednosti poslovnog modela VINCI Airports. Veoma smo ponosni što smo se sa izazovom povratka putnika na naše aerodrome suočili na brz i efikasan način”, poručio je on povodom priznanja.

Kompanija VINCI Airports upravlja poslovanjem više od 65 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije i Amerike.

Ta kompanija razvija, finansira i gradi aerodrome i upravlja njima ulažući sopstvene investicione kapacitete, znanje i umeće, kaže se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: