Podeli vest

Šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da je Srbija pred istorijskom prilikom da se napravi napredak u noramalizaciji ondnosa Beograda i Prištine.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

On je za Tanjug, rekao da tu ima i urgentnosti zbog toga što postoje mnoge kapitalne investicije koje pokušavaju da zemlju guraju napred. Prema njegovim rečima jako je važno da sa sastanka, koji će se održati 18. marta na Ohridu dođu dobre vesti.

“Mi moramo da stvorimo veštački rok, ali i da razumemo hitnost koju imamo. Mislim da je Miroslav Lajčak jasno rekao da je potrebna implementacija ovog Evropskog predloga”, rekao je on.

Na pitanje šta će se desiti ako se ništa ne promeni Žiofre je rekao da smatra da bi time bila propuštena velika prilika kao i puno ekonomskih mogućnosti da se povećaju investicije i ljudski kapital, ali i da se poboljša život običnih ljudi i sa Kosova i u Srbiji.

“Ovo je rizik koji moramo da izbegnemo, moramo da probamo da krenemo napred. Ovo nije trenutak kada treba da odlažemo bilo šta, već je ovo vreme da se donose odluke”, rekao je Žiofre.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: