Podeli vest

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je na jučerašnjem sastanku sa delegacijama Beograda i Prištine predstavio kompromisni dokument u vezi sa pitanjem upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i dodao da je bilo dovoljno prostora da sve strane objasne svoje stavove.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STR/

”Sastanak je završen nakon što sam predstavio kompromisni dokument u nastojanju da se premoste razlike. Biću domaćin novog sastanka nakon što dobijem konstruktivne komentare”, napisao je Lajčak sinoć na svom nalogu na mreži X.

Petković: Prištinu ne zanima dogovor, fingiraju konstruktivnost

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković izjavio je ranije juče da je Beograd tokom jučerašnjeg sastanka u Briselu izneo predloge za pronalaženje rešenja, ali i istakao da Priština ne želi rešenje.

“Teški i napeti su bili razgovori, ali su bili direktni što je dobro. I ja i eksperti smo imali priliku da iznesemo naše predloge o idejama EU i da rešimo pitanje dinara jer je Kurti tom odlukom ugrozio opstanak srpskog naroda. To mora hitno da se rešava, u pitanju je postojanje Srba”, rekao je Petković.

On je rekao da će sledeća runda dijaloga biti održana 13. maja. Jučerašnji sastanak delegacija Beograda, Evropske unije i Prištine u Briselu bio je šesta runda dijaloga na kojoj se razgovaralo o jednostranoj odluci Prištine da ukine dinarski platni promet na KiM.

Prethodni sastanak na nivou glavnih pregovarača održan je 18. aprila u Briselu, a Petković je tada rekao da je Beograd učinio apsolutno sve u nameri da pronađe rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke Prištine da se ukine dinar i platni promet Srbije na KiM, ali da Priština ne želi da se pronađe rešenje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…