Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Ukrajina i dalje može da dobije rat protiv Rusije, ali da bi saveznici morali više da se angažuju kako bi Kijev dobio podršku koju mu je Alijansa obećala.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Stoltenberg je u četvrtak, na skupu neprofitne organizacije “Atlantski most” u Berlinu, rekao da članice NATO-a sada moraju da pretvore ono što su obećale i na šta su se obavezale prema Ukrajini u hitne isporuke oružja i municije, preneo je Kijev independent. “Poslednjih meseci članice NATO- a nisu pružile podršku koju su obećale”, rekao je Stoltenberg.

Višemesečno kašnjenje pomoći SAD dovelo je do pogoršanja situacije na frontu za Ukrajinu, a gradovi širom zemlje izloženi su napadima ruskih dronova i raketa zbog nedostatka protivvazdušne odbrane, navodi Kijev independent.

Kongres SAD je ove nedelje usvojio zakon kojim se odobrava paket pomoći za Ukrajinu, a evropske zemlje, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku, Dansku i Holandiju, nedavno su takođe obećale slanje vojne pomoći Ukrajini.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: