Podeli vest

Skupština Vojvodine izabrala je danas novu Pokrajinsku vladu na čelu sa Majom Gojković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Skupština Vojvodine izabrala je danas novu Pokrajinsku vladu na čelu sa Majom Gojković.

Za vladu je glasalo 69 poslanika, a predsednik Skupštine Vojvodine Balint Juhas čestitao je predsednici, potpredsednicima i članovima vlade.

“Program joj je realan i ambiciozan i slaže se sa našim prioritetima, čuvanjem autonomije, infrastrukture, sve je to bitno ne samo za vladu već i za građane”, rekao je Juhas.

On je naveo da je saradnju sa Gojković uspostavio bivši predsednik Skupštine Vojvodine, pokojni Ištvan Pastor i da će zajedništvom postići rezultate.

Gojković je zahvalila svim građanima Vojvodine što su, kako je rekla, i ovaj put rešili da podrže odgovornu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svih koalicionih partnera.

Ona je novinarima posle izglasavanja vlade ponovila da je cilj nastaviti sa infrastrukturnim projektima koje je započela prošla vlada, ali i zajednički rad sa republičkom vladom.

“Žao mi je što deo opozicije nije učestvovao u radu skupštine, propustili su šansu da građani čuju i njihovo mišljenje, šta bi oni radili i koga bi predložili. Žao mi je što smo čuli samo set uobičajenih uvreda. Politika uvreda nije nešto što sakuplja glasove u AP Vojvodini. Otvorena su im vrata, nek dođu da razgovaramo o svakom aspektu politike”, rekla je Gojković.

Za zamenika generalnog sekretara izabran je Žolt Sakalaš sa 87 glasova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ