Podeli vest

Akcije popularnog onlajn foruma Redit porasle su za 15 odsto, nakon što je kompanija objavila svoj prvi kvartalni izveštaj nakon martovskog izlaska na berzu. Broj korisnika masovno se povećava, a to iznenađuje i vlasnije Redita.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Foto: Unsplash

Kako se navodi u izveštaju, prihod Redita je u prvom kvartalu 2024. porastao za 48 odsto na 243 miliona dolara, čime su prevaziđena očekivanja analitičara koji su prognozirali 214 miliona dolara, prenosi Forbs.

Broj korisnika koji su na Reditu aktivni na dnevnom nivou je porastao za 37 odsto na 82,7 miliona, ponovo iznad očekivanja stručnjaka od 76,6 miliona, a prosečan prihod po korisniku iznosi 2,94 dolara.

Redit predviđa da će njegov prihod u drugom kvartalu koji se završava u junu iznositi između 240 i 255 miliona dolara, dok tržišta očekuju 228 miliona dolara. Inicijalna javna ponuda (IPO) Redita u martu prilikom izlaska na berzu je prikupila oko 748 miliona dolara.

Forum može da se pohvali velikim brojem korisnika i ugovorima o licenciranju podataka sa kompanijama koje razvijaju veštačku inteligenciju, koji će tim firmama omogućiti da koriste Reditove podatke za obuku svojih AI sistema, prenosi Blumberg.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: