Podeli vest

U budućnosti će WhatsApp prikazivati simbol zaključavanja ispod imena vašeg kontakta u četovima. Reći ćemo vam o čemu se radi u novom simbolu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Svako ko otvori ćaskanje na WhatsApp -u u budućnosti će videti mali katanac ispod imena svog kontakta. O čemu je ovaj novi simbol? Mesindžer ne obeležava razgovore koji imaju blok za ćaskanje , već vas obaveštava da je ovo ćaskanje šifrovano od početka do kraja. Ovo je jasno objašnjeno dodatkom „End-to-End encripted“.

Šifrovanje znači da vaše poruke možete čitati samo vi i vaš kontakt, a ne treće strane. Prema glasniku, čak ni sam WhatsApp ne može da čita vaše razgovore. Sa ovim obaveštenjem, WhatsApp očigledno želi da se više fokusira na bezbednost svog mesindžera. Jer dok je WhatsApp šifrovao sva ćaskanja od kraja do kraja od 2016. godine , morate sami da aktivirate ovu funkciju u drugim mesindžerima – kao što je Telegram.

Napomena o end-to-end enkripciji

Takođe postoji ranjivost u šifrovanju u WhatsApp-u. Ako sačuvate svoje razgovore u oblaku, oni će tamo biti sačuvani nešifrovani od strane mesindžera i teoretski mogu da se čitaju. Međutim, ako želite da to izbegnete, možete takođe da aktivirate šifrovanje za svoje rezervne kopije u podešavanjima.

Do sada, referenca na end-to-end enkripciju nije vidljiva u redovnoj aplikaciji. Prema blogu obožavatelja VABetaInfo, simbol zaključavanja se pojavljuje samo u beta verziji 2.24.6.11 mesindžera za Android telefone. Sa jednim od narednih ažuriranja mogao bi da nađe svoj put u običnu aplikaciju.

Prema blogu fanova, ne može se videti trajno pod imenom, već samo nekoliko sekundi. WhatsApp će tada prikazati status „poslednjeg na mreži“ vašeg kontakta ako ga je podelio sa vama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: