Podeli vest

Kompanija Meta razmatra plan po kome bi korisnici njenih platformi Fejsbuk i Instragram u Evropskoj uniji morali da plaćaju do 13 evra mesečno za verziju bez reklama, ili da pristanu na personalizovane oglase ako žele da i dalje koriste besplatnu verziju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TikTok
Foto: Shutterstock

Prema ovom planu, Meta bi naplaćivala oko 10 evra mesečno za Fejsbuk ili Instragram naloge na ličnim računarima (PC) i još oko šest evra za svaki dodatni povezani nalog, preneo je Volstrit džornal (WSJ) pozivajući se na upućene izvore.

Kako prenosi Rojters, korisnici mobilnih telefona bi plaćali oko 13 evra mesečno za korišćenje pomenutih platformi zato što bi Meta u cenu uračunala i provizije koje naplaćuju Eplove i Guglove prodavnice aplikacija.

Irska regulatorna agencija DPC je ranije ove godine kaznila kompaniju Meta sa 390 miliona evra i zaključila da kalifornijska kompanija nema pravo da na osnovu postojećeg ugovora šalje korisnicima u EU reklame na osnovu njihovih aktivnosti na mreži. Meta je nakon toga saopštila da će tražiti saglasnost od korisnika u EU pre nego što dozvoli takozvano ciljano oglašavanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…