Učenici osmog razreda koji nameravaju da upišu neku od specijalizovanih srednjih škola, mogu od danas do 24. aprila da se prijave za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

škola
Foto: Pixabay

Miloš Blagojević iz Ministarstva prosvete izjavio je da je onlajn procedura jednostavna i da je potrebno otići na sajt Moja srednja škola i pratiti uputstva koja se tu nalaze.

“Imamo mogućnost prijavljivanja i u osnovnim i srednjim školama, u osnovnim matičnim i srednjim u kojima se polaže prijemni. To se radi u petak i u ponedeljak, 21. i 24. aprila”, naveo je Blagojević za RTS.

Ukazao je da su najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku. Blagojević je rekao da je za ovu godinu spremljeno oko 4.500 mesta za upis u specijalizovana odeljenja i da su, sem mesta za učenike sa posebnim sposobnostima u gimnazijama, obuhvaćene i likovne i muzičke škole. On očekuje da će sva mesta biti popunjena, ali da neće biti mesta za sve.

“Otprilike nam se prijavi oko 7.000 učenika za 4.500 mesta. Interesovanje je različito, ali su možda najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku”, kaže Blagojević.

Prema njegovim rečima, ako se gleda broj učenika koji konkurišu na jedno mesto, odskaču dve škole – Deseta gimnazija u Beogradu i Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” sa odeljenjima u kojima se nastava sluša kombinovano na srpskom i engleskom jeziku.

Polaganje prijemnih ispita biće održano tokom maja, a rezultate će biti objavljeni na portalu Moja srednja škola.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: