Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog visokih temperatura i lokalne pojave intenzivnih pljuskova sa grmljavinom do 29. avgusta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Pljuskovi sa grmljavinom danas se očekuju na istoku, jugu i jugozapadu zemlje, a lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu od 10 do 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, uz mogućnost pojave grada u zoni pljuskova.

Period visokih temperatura trajaće do utorka 29. avgusta uz maksimalne vrednosti – danas od 32 do 35 stpena, a narednih dana i do 37 stepeni.

RHMZ upozorenje:Jaki pljuskovi sa grmljavinom u Zaječarskom okrugu

U Srbiji je danas najvissa temperatura izmerena na području Negotina i Leskovca od 35 stepeni, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se narednih sat vremena occekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom u Zaječarskom okrugu.

U 14 časova 34 stepena je izmereno u Novom Sadu i Loznici, objavljeno je na sajtu RHMZ. U Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Ćupriji i Vranju izmerena je temperatura 33 stepena Celzijusa, dok je u Beogradu u 14 časova temperatura dostigla 32 stepena Celzijusa.

Najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku i iznosi 17 stepeni Celzijusa. RHMZ je najavio da se posle podne na istoku, jugu i jugozapadu Srbije takodje occekuje promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dodaje se da je moguća i retka pojava kratkotrajnih padavina, uz lokalni razvoj oblačnosti i u Bačkoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: