Podeli vest

Tokom vikenda pripradnici saobraćajne policije sprovode posebnu akciju u kojoj će fokus biti na dva potencijalna prekršaja

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

policija
Foto: Shutterstock

Tokom vikenda pripradnici saobraćajne policije sprovešće mere pojačane kontrole saobraćaja usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, rekao je za Tanjug major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazavši da je u prethodnom mesecu je 12 pešaka poginulo u saobraćaju.

“Akcija će biti usmerena na očuvanje bezbednosti pešaka jer su u ovom periodu godine najugroženiji, od novembra do januara meseca kada je dan najkraći. Želimo da skrenemo pažnju i pešacima da povećaju oprez i vozačima da obrate pažnju na pešake. Biće merena brzina u zonama pešačkog prelaza, kontrolisano da li vozači poštuju prava pešaka na pešačkom prelazu, ali i to da li pešaci poštuju saobraćajne propise”, rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, u perethodnih nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tajmiju garderobu.

“Podsećamo na zakonsku obavezu pešaka koji se kreću putem van naselja, noću ili u uslovima smanjene vidljivosti da moraju biti osvetljeni. Da li će nositi svetloodbojni prsluk ili neku drugo reflektujuću materiju svejedno je, ali to će im povećati bezbednost. U novembru smo imali 12 poginulih pešaka. Od početka godine imamo manje poginulih pešaka nego što je to bio slučaj prošle godine. Ove je 110 i to je i dalje velika brojka i dalje su nam pešaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju uz vozače putničkih vozila”, rekao je Radenković.

On je naveo da će maksimalno raspoloživ broj pripadnika Uprave saobraćajne policije biće uključen u kontrolu saobraćaja na teritoriji cele zemlje.

“Krenuo je ski opening ove nedelje, veliki broj građana se uputilo ka Jahorini, već sledećeg vikenda se otvara sezona i na Kopaoniku, nakon toga ka Zlatiboru, veliki broj naših građana dolazi iz inostranstva za praznike i radićemo u kontinuitetu”, podsetio je Radenković.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…