Podeli vest

Vlasnicima i šefovima kuhinja ukupno 17 beogradskih restorana, danas je svečano uručena nagrada Mišelin vodiča

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Vlasnicima i šefovima kuhinja ukupno 17 beogradskih restorana, danas je svečano uručena nagrada Mišelin vodiča u drugom krugu selekcije, a v.d. direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović rekla je da broj nagrađenih restorana potvrđuje rast kvaliteta usluga srpskog ugostiteljstva.

Nagrade su uručili pomoćnica ministra turizma i omladine Dunja Đenić i generalni direktor Metro Srbija Andre Rinnensland.

Ovogodišnji dobitnici Mišelin priznanja su restorani Sky Lounge, Metropolitan Grill i Twenty Two, kojima se pridružuje i 14 dobitnika Mišelin ploče iz 2022. godine.

Bela Reka, Comunale Caffè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, Iva New Balkan Cuisine, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905 i The Square.

Labović je ocenila da je ovaj pozitivan trend u kojem imamo tri restorana više nego prošle godine, veliki uspeh za Srbiju i da se poklapa sa jako dobrim rezultatima u turizmu.

“Potvrda najznačajnijeg gastronomskog vodiča koji je najznačajniji na svetskom nivou, potvrđuje kvalitet naše gastronomske turističe ponude”, rekla je ona. Zamenica ministra Đenić je rekla da se dolazak Mišelin vodiča u Srbiju direktno odrazio na bolju vidljivosti naše zemlje na svetskom tržištu.

“U prilog tome govori i činjenica da 30 odsto turista dolazi u Srbiju zbog gastronomije”, navela je ona.

Okupljenima se obratio i predstavnik Mišelin vodiča za Srbiju Andre Rinensland, koji je pozdravio nagrađene restorane i poželio im veliki uspeh u budućem radu. Urečenje priznanja organizovali su TOS u saradnji sa kompanijom Metro Cash & Carry Srbija, uz podršku Ministarstva turizma i omladine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: