Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, na zajedničkom brifingu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Kijevu, da insistira na novoj i bržoj primeni sankcija EU uvedenih Rusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski - fon der lajen
Tanjug/ Ukrainian Presidential Press Office via AP

Zelenski je rekao da su sankcije bile tema razgovora sa Fon der Lajen

“Razgovarali smo o novim sankcijama protiv Rusije, posebno o desetom paketu sankcija.

Ovo je zajednički evropski zadatak, smanjiti sposobnost Rusije da zaobiđe sankcije, i što se taj zadatak brže i bolje izvršava, to ćemo biti bliže porazu Rusije”, izjavio je Zelenski.

Ocenio je da je tempo uvođenja sankcija Rusiji usporen, a da Rusija povećava brzinu kojom se prilagođava sankcijama i ukazao na potrebu da se to ispravi, preneo je Ukrinform.

Predsednica EK odgovorila je da Rusija neće ostati nekažnjena za svoje zločine u Ukrajini.

“Rusija već plaća i platiće cenu za rat u Ukrajini”, rekla je Fon der Lajen, koja je izjavila da će deseti paket sankcija Moskvi stići uoči godišnjice rata, 24. februara.

Ona je takođe objasnila da EU traži i istražuje mehanizme da Rusija plati obnovu Ukrajine preko zamrznutih ruskih sredstva u državama članicama EU. Pred sutrašnji samit EU-Ukrajina, u Kijevu se danas održava sastanak članova EK s vladom Ukrajine, a teme za diskusiju su podrška Ukrajini u ratu, koordinacija napora za obnovu te zemlje, nastavak ključnih reformi i približavanje Ukrajine članstvu u Uniji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: