Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je nakon utakmice sa Nemačkom, da je pored povreda i bolesti igrača osvajanje srebrne medalje čudesan rezultat. Srbija je danas u finalu Mundobasketa poražena od Nemačke 83:77.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

“Kao prvo, čestitam Nemačkoj na sjajnoj pobedi.Zaslužili su ovo jer su igrali 40 minuta na visokom nivou. Kada jedan tim odigra ovako, možemo samo bravo da kažemo”, rekao je Pešić i dodao da je potrebna veća rotacija za ovakve utakmice.

“Nikola Milutinov je imao problem sa mišićem koji je nastao posle Kanade. Izgubili smo Dobrića koji je odigrao sjajan posao, a Bogdanović je bio bolestan ali rekao mi je da je spreman da igra. Srećan sam zbog trenera i nemačke federacije jer su zaslužili ovu titulu, a ja sam ponosan na moje igrače. Imali smo otvoren šut u završnici na tri poena zaostatka. Za ovakvu utakmicu je potrebno imati bolju zdravstvenu situaciju”, konstatovao je Pešić.

Podseća Pešić da je primarni cilj reprezentacije bio plasman na Olimpijske igre.

“Pre i posle utakmice sam im rekao da sam ponosan na njih. Dugo smo na putu, od 17. avgusta smo u Aziji, kao porodica smo sada i postali smo dobri prijatelji međusobno. Oni meni veruju, ja verujem njima i najvažnije je da budeš posvećen. Nedostajala nam je rotacija, falio nam je Milutinov”, izjavio je Pešić.

Osvrnuo se potom Pešić na stanje u srpskoj košarci i istakao da ova medalja neće rešiti probleme, koliko god da je ovo čudesan rezultat. “Ja bih voleo da ova medalja pokrene dosta probleme koja naša košarka ima. Ova medalja znači i našim navijačima koji su prevalili veliki put da bi došli ovde. Ljudi koji su zaduženi danas za košarku u Srbiji, moraju nešto da urade. Jednom ćemo biti i srećni ako se kvalifikujemo na prvenstvo, medalja neće biti”, konstatovao je Pešić i dodao Srbija nema košarkašku ligu.

“Pogledajte nemačku ligu koja već 20 godina ima jedan organizovan sistem takmičenja. Nije ni čudo što prave ovakve rezultate. Ako se u najskorije vreme ne desi nešto, i ako ne sednemo i ne prihvatimo istinu da moramo da se spremimo za naredni olimpijski ciklus, onda neće biti rezultata. Mora da se napravi sistem takmičenja u domaćem prvenstvu”, zaključio je selektor Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: