Podeli vest

Dvojica američkih turista pronađena su kako spavaju unutar Ajfelove kule nakon što su tamo dospeli u pijanom stanju, saopštili su tužioci. Njih su pronašli pripadnici obezbeđenja u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, prenosi BBC.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PARIZ
Foto

Oni su platili da se popnu na pariski toranj u nedelju oko 22.40 i preskočili bezbednosne barijere dok su se spuštali, saopštila je policija. Pronađeni su u oblasti koja je inače zatvorena za javnost, između drugog i trećeg nivoa kule, a specijalna vatrogasna jedinica za spasavanje ljudi sa visine poslata je da ih izvuče.

Zbog ovog incidenta tog dana objekat je za posetioce otvoren sa zakašnjenjem, a ne u 9 sati, kao što je uobičajeno.

Operater Ajfelove kule rekao je da američki turisti nisu predstavljali nikakvu pretnju, ali da će podneti krivičnu prijavu. Kako je naveo, njih je ispitala policija u Parizu.

AP podseća da je Ajfelova kula u subotu bila dva puta evakuisana zbog dojava o bombi. Francuska policija pokrenula je istragu nakon što su lažne pretnje bombom upućene putem objava na sajtu za igre i platformi za onlajn kontakt između građana i policije. Ajfelova kula, koja je izgrađena 1880-ih i visoka je 300 metara, privukla je 5,8 miliona posetilaca prošle godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: