Podeli vest

Na Beogradskom sajmu sutra se otvara 66. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem se očekuje više od 600 izlagača i drugih učesnika iz oko 30 zemalja, saopštila je pres služba sajma.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Beogradski sajam
Foto. Shutterstock

Sajam se održava pod sloganom “Inspirišemo razvoj”, svečano će ga otvoriti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović a prisutnima na otvaranju će se obratiti zamenik ministra nauke i tehnologije Kine Čen Đačang.

Na 15.000 kvadrata izlagačkog prostora u halama 1, 1A, 2A, 2B, 2C, 3, 3A i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma okupiće se više od 600 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih izlagača i drugih učesnika sa četiri kontinenta. Posetiocima će biti predstavljeni i grupni ili nacionalni nastupi šest zemalja Za sajam je prijavljeno oko 100 inovacija različitih vrsta i dometa, od čega se polovina odnosi na domaće kompanije.

Ključna izlagačka tematska oblast biće industrija 4.0, sa elementima industrije 5.0, kao sinonima za automatizaciju i kompletnu digitalizaciju svih proizvodnih procesa i poslovno umrežavanje.

Institucionalnu platformu inovacionog segmenta Sajma tehnike čini Vlada Srbije, čijih će pet resornih ministarstava organizovati izložbu inovacija i novih tehnologija pod nazivom “Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve – zakorači u održivu budućnost”.

Zemlja počasni gost ove izložbe je Kina, sa 22 institucije i kompanije koje će predstaviti svoje nove tehnologije i inovacije u oblastima kosmičkih, astronautičkih i radarskih tehnologija, dijagnostičkih i operativnih tehnologija u zdravstvu, farmaceutskih i biotehnologija, automotivnih i saobraćajnih tehnologija, veštačke inteligencije itd.

Pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i resornog ministarstva predstaviće se i više od 50 domaćih naučno-tehnoloških parkova, visokoobrazovnih i naučno-istraživačkih institucija i organizacija, kompanija, udruženja. Stručni prateći program Sajma tehnike najvećim delom biće posvećen dilemama u pogledu mogućih pravaca tehničko-tehnološkog razvoja u različitim privrednim sektorima. Radno vreme sajma biće od 10 do 18 časova, pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, grupne 300, ulaznice za učenike osnovnih i srednjih škola i studente 100 dinara.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: