Podeli vest

Sekretar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin pokušaće danas da ubedi američke saveznike da će Vašington nastaviti da podržava Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Usled poteškoća predsednika SAD Džozefa Bajdena da ubedi Kongres da izdvoji dodatni novac za naoružavanje Ukrajine, Ostin će u vojnoj avio-bazi Rajmštajn na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine pokušati da ubedi saveznike da će SAD nastaviti da podržava rat protiv Rusije, prenosi Rojters.

Saveznici SAD iz oko 50 država koje pružaju vojnu podršku Ukrajini su, kako je naveo visoki zvaničnih odbrane SAD, “veoma svesni situacije sa finansiranjem i Ukrajinci su još svesniji zbog nestašica koje nastaju našom krivicom”.

Visoka saradnica u Evropskom centru Atlanskog saveta Rejčel Rico ukazala je da je zvaničnicima SAD sve teže da posete Evropu sa obećanjem dugoročne podrške Ukrajini, jer je ona “u suprotnosti sa onime što se događa na Kapitol Hilu”.

Zvaničnici SAD upozoravaju da će manjak podrške Ukrajini, usled fokusa Bajdenove administracije na rat u Gazi, rezultirati njenom nemogućnošću da se odbrani od Rusije. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je da Rusija planira novu ofanzivu krajem proleća ili početkom leta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: