Podeli vest

Patrijarh SPC Porfirije poručio je večeras u Nišu, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da je kroz istoriju pravoslavna vera i crkva čuvala srpsko jedinstvo i da je zato i u današnjosti odgonetka svih srpskih nedoumica i rešenje za opastanak našeg naroda u budućnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ RADULE PERIŠIĆ

“Zato je odgonetka svih srpskih nedoumica u sadašnjosti i rešenje za opastanak u budućnosti pored svih legitimnih i dobrih trudova i napora. Kako kaže sveti vladika Nikolaj – vera večna, vara slavna i vera naša pravoslavna”, istakao je Porfirije u govoru na svečanosti u hali “Čair”, u prisustvu predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i članova vlada Srbije i Srpske. Poželeo je svima srećan i blagosloven Dan srpkog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“Zar nije pravoslavna vera i pravoslavna crkva kroz svu istoriju oblikovala naš narod i davala smernice i negovala upravo jedinstvo bez obzira na prilike i neprilike koje su narod snalazile. I kad nije bilo srpske države bilo je jedinstva srpskog naroda, a hvala Bogu danas ima srpske države i Republike Srpske, ali i tada kada toga nije bilo postojala je pravoslavna crkva u Srba”, naveo je Porfirije.

Kako je rekao, zar i danas nije slična sitaucija kada nas ima ne samo u vekovnim zavičajima širom Balkana nego kada smo narod rasejan širom sveta.

“Zar i danas nije upravo sveta vera pravoslavna i crkva u našem narodu roditelja i čuvarka i tog neotuđivaog jedinstva, podržana jedinstvom nas u državi Srbji i u Republici Srpskoj”, poručio je Porfirije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: