Podeli vest

Sednica skupštine Srbije na kojoj se rasporavlja o izboru predsednice parlamenta, prekinuta je jer je opozicija ustala sa svojih mesta i prišla predsedavajućem, tražeći reč zbog povrede poslovnika. Nakon kraće pauza sednica je nastavljena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

U sali su pripadnici obezbeđenja koji stoje između predsedavajućeg i predstavnika opozicije. Situacija u sali je napeta, ali nije došlo do incidenta.

Pre incidenta šef poslaničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” Milenko Jovanov, obrazlažući predlog, rekao je da Brnabić zaslužuje da bude predsednica Narodne skupštine i primetio da sve kritike opozicije ka njoj su lične prirode, pošto, kako je naveo, ne mogu ništa da kažu loše o rezultatima vlade koju je vodila.

On je naveo da će Brnabić imati važan zadatak – da skupština ostane skupština, a ne institucija kojoj, kako je naveo, stranci nameću zakone. Tokom jučerašnje rasprave podršku Ani Brnabić su pored naprednjaka dali i poslanici SPS, SDPS, JS, SVM, PUPS, a opozicija najavljuje da neće glasati za njen izbor.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: