Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima rekavši da odluka o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće putovati u Tiranu 6. decembra na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana, rekavši da odluka privremenog premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

“Imenovanje Rašića je sramna, najblaža reč koja može da se upotrebi. Taj čovek (Rašić) je dobio manje od jedan odsto na izborima, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi. To pokazuje da oni žele progon i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Nisam siguran da će sutra doći do razgovora sa evropskim komesarom (Oliverom Vatheljije nakon mojih reči i naših odluka u međuvremenu”, rekao je Vučić za TV “Pink”.

On je pokazao da je viđen antisrpski odnos EU.

“Jedan bedni, antisrpski odnos, koji su pokazali, jer ovo što je uradio teroristički ološ Aljbin Kurti, to nije… ja sam smanjio ovo, sve što je trebalo da kažem, ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih, i u regionu, u Evropi… taj teroristički ološ što je uradio danas trbebalo je da dobije zasluženu osudu EU. Naravno, nije je dobio. I tako se ponašaju svaki put”, kazao je predsednik Srbije.

On je naveo da su prekršene, ne samo norme Briselskog sporazuma, već i međunarodnog javnog prava.

“Prekršene su sve demokratske principe i norme po kojima se bira neko ili se ponudi nekome ko je dobio veliki broj glasova, a ne neko ko je dobio jedan odsto glasova. I baš ih briga, jer je to u skladu sa interesima jedne evropske sile i interesima koje treba neko da provede, a protiv Srba”, istakao je Vučić.

On je dodao da su u Prištini mislili da to tako može da prođe.

“Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace. Rašića, Radu Trajković. Jednostavno, ne postoje gori. Oni nemaju ničije poverenje, ali imaju poverenje terorističkog ološa Kurtija, zapadnih agentura koji su ih tu postavili, misleći da će da unište Srbiju. Mislili su da će time da nas uplaše, da bude – sami ste na svetu, ne možete ništa…nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, možete da organizujete ponovo proteste po Srbiji, možete da me ubijete, šta god hoćete. Za mene je KiM najveća srpska svetinja. Srbija je svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke”, kazao je Vučić.

Kao posledica ove odluke, niko iz Srbije neće biti u Tirani na samitu EU-Zapadni Balkan 6. decembra.

“I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani 6. decembra, prvi put, a vi dođite lepo, uzimajte dnevnice, putujte avionima, svi vi iz Evrope, pričajte, lupetajte gluposti, svi iz Evrope, svi vi sa Zapadnog Balkana, baljezgajte o tome kako je Srbija kriva za nešto, a ne možete da pronađete ništa za šta je Srbija kriva. Nema problema, sve je to u najboljem redu. Samo, to radite bez Srbije. Pa, da vidimo šta ćete i kako ćete to da napravite”, istakao je predsednik.

Vučić je rekao da sledeći put treba da vode računa o načinu na koji se obraćaju Srbiji.

“Onda kada se sledeći put lepo obratite Srbiji, vodite računa da li se sprovodi to što je usvojeno u Briselu, vodite o računa o svojim izjavama, o tome da poštujete Srbiju i građane Srbije. Građani Srbije nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i ne dam vam da ih ponižavate, nikad vam više neću to dozvoliti..,a radili ste to bezbroj puta. Nego, uvek računam, možda smo pogrešili, preterali, možda treba da ih pustimo još jedan put…Nema više”, jasan je Vučić.

On je poručio da je Srbija svoja na svome i da će sačuvati sebe.

“Ima drugih problema, problema u energentici, o čemu ću u subotu da govorim građanima Srbije. A što se ovoga tiče, ti teroristički ološu vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa kvislinzima koje si izabrao, jer Srbi zajedno sa državom Srbijom znaće da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što bih mogao stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji, temeljniji, odgovorniji, ozbiljniji odgovor”, zaključio je predsednik Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: