Podeli vest

Tekst inicijative “ProGlas” iza kojeg stoji grupa javnih ličnosti, predstavljen je danas u Medija centru, a pročitala ga je glumica Svetlana Bojković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

POTPIS
Foto: Pixabay

Potpisnici “ProGlasa”, pozvali su, pored ostalog, građane da izađu na izbore 17. decembra i, kako su naveli, ”izbore se za drugačiju Srbiju”.

Potpisnici tvrde da je Srbija je postala “zemlja poniženih i privatizovanih institucija, u senci kriminala spregnutog sa strukturama vlasti i uz korupciju koja postaje stil života”, da, je na delu demografski poraz, ekonmsko raslojavanje i ”da smo pred ćorsokakom izolacije”.

“Naše je nedvosmisleno uverenje da vreme u kojem živimo zahteva od svih odgovornih i zabrinutih građana suočavanje s trenutkom donošenja jasnih odluka i spremnost ne samo za svedočenje o potrebnim zaokretima, već i za učešće u njima“, navodi se, pored ostalog, u tekstu.

Reč je o tekstu koji će, kako je naglasio na istoj konferenciji glumac Dragan Bjelogrlić, ”biti ponuđen javnosti da ga potpišu od četvrtka”.

Među potpisnicima inicajtive su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Vladica Cvetković i Ivanka Popović, glumci Dragan Bjelogrlić i Svetlana Bojković,
reditelj Srdan Golubović, profesor FPN Filip Ejdus.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: