Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana” Miloša Simovića optužbe da je zajedno sa trojicom muškaraca, protivpravno na svirep način lišio slobode oštećenog Z.A.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

sud
Foto: Pixabay

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbi okrivljenig i njegovog branioca, preinačio prvostepenu presudu kojom je Simović bio osuđen na kaznu zatvora od godinu dana, i pravosnažno ga oslobodio od optužbe zbog nedostatka dolaza, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.

Apelacioni sud naveo je u obrazloženju odluke da iz iskaza oštećenog ne može na pouzdan, nesumnjiv i jasan način da se utrvdi da li je Simović tada udarao oštećenog, niti da li je bilo kojom radnjom onemogućio da oštećeni napusti dvorište kuće gde se odigrao događaj.

Takođe, oštećeni na suđenju nije mogao da se izjasni da li ga je Simović tukao i maltretirao ili je samo stajao sa strane, zbog čega po oceni Apelacionog suda nije dokazano da je okrivljeni preduzeo bilo koju od radnji izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Optužnicom Trećeg osnovnog javno tužioca u Beogradu, Simoviću je stavljeno na teret da je 6.decembra 2002. godine, u Beogradu, zajedno sa Dušanom Krsmanovićem i pokojnim Milanom Jurišićem, prema kojima je krivični postupak pravosnažno okončan i Vladimirom Milisavljevićem u odnosu na koga je postupak razdvojen, zajednički protipravno držao zatvorenim oštećenog Z.A. na svirep način.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: