Podeli vest

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici MUP-a, UKP-a, Odeljenja za istarživanje eksplozija, požara i havarija i Odeljenja za uviđajno-operativne poslove, utvrdili su identitet četiri lica, odnosno vlasnika splava “Kartel” koji je potonuo u noći između 23. i 24. decembra kao i drugih odgovornih lica za koja postoji osnov sumnje da se u njihovim radnjama stiču svi bitni elementi krivičnog dela Izazivanje opšte opasnosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ IVA JOVANČIĆ

Nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja, uvida u raspoloživi video zapis, te na osnovu drugih raspoloživih dokaza izvedenih u dosadašnjem toku predistražnog postupka, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da se u radnjama V.M, A.E, M.M. i N.B. stiču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela, saopšteno je danas iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.


Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje osumnjičenih V.M, A.E, M.M. i N.B. u trajanju od 48 časova, u kom periodu će osumnjičeni biti saslušani, te će nakon iznošenja njihove odbrane tužilaštvo doneti odluku da li postoji neki od zakonskih osnova da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.


Dalje u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza kao i pregleda objekta, te biti ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja, te da li su neka lica zadobila povrede kritičnom prilikom, kao i pribaviti medicinsku dokumentaciju kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili učesnici predmetnog događaja prilikom potonuća splava.


Ovo tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima i da utvrde da li je kritičnom događaju, odnosno potonuću splava „Kartel“ prethodila tuča, te da se utvrdi identitet lica koja su učestvovala u toj tuči, kao i da li su prilikom tuče neka lica zadobila povrede, te vrstu i težinu eventualno zadobijenih povreda.


Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovoj krivičnopravnoj stvari, navelo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: