Podeli vest

U prvom polufinalu muzičkog televizijskog takmičenja “Pesma za Evroviziju 2024” u utorak uveče je odabrano osam kompozicija koja idu u finale izbora za srpskog predstavnika na “Eurosongu”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

eurovision -evrovizija
Foto: shutterstock

U prenosu uživo na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS), sabiranjem sms glasova gledalaca i stručnog žirija, na osnovu pola-pola, biralo se između 14 predstavljenih pesama.

U finale “Pesme za Evroviziju” su prošli pevačica Breskvica sa pesmom “Gnezdo orlovo”, zatim Hristina i “Bedem”, Lena Kovačević i “Zovi me Lena” i M.IRA sa “Percepcijom”.

Dalje idu i Bojana i David sa pesmom “No no no”, Marko Mandić i “Dno”, bend Keni nije mrtav sa “Dijamantima” i Zorja i “Lik u ogledalu”.

Drugo polufinale sledi 29. februara, kada će biti izabrano dodatnih osam takmičara, za ukupno 16 koliko će se naći 2. marta u finalu “Pesme za Evroviziju”, gde se bira predstavnik Srbije koji ide u maju na “Pesmu Evrovizije” u švedski grad Malme.

Program su vodili glumac Slaven Došlo i lice RTS-a Dragana Kosjerina, dok su se iz “zelene sobe” sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

RTS je najavio da će svoj deo prihod od sms glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci obolelih od malignih i retkih bolesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: