Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da za Rusiju suštinski nije važno ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/ Valeriy Sharifulin (POOL)

”Uglavnom nas nije briga”, rekao je Putin na pitanje novinara da li je za Rusiju bolje da naredni predsednik SAD bude Džozef Bajden ili Donald Tramp, prenosi agencija RIA.

Putin je u svom prvom obraćanju za strane medije nakon što je ponovo izabran za predesdnika Rusije rekao da se po Rusiju ”suštinski ništa” neće promeniti nakon američkih predsedničkih izbora.

On je ocenio da su tokom predizborne kampanje u SAD ”buknuli požari”.

”U trenucima političke borbe dešava se sagorevanje države, političkog sistema, čak i rukovodstva, imaginarnog demokratskog liderstva”, rekao je Putin.

Putin je predsednika SAD Džozefa Bajdena nazvao ”političarem stare škole”.

”On je predvidiv. Već sam rekao da su moju izjavu o predsedniku Bajdenu svi prihvatili uz osmeh, čak su u tome videli neku vrstu skrivenog napada na Bajdena, ali on je zaista političar stare škole”, rekao je Putin.

Govoreći o odnosima Moskve i Minska, Putin je istakao da je njegov put u Minsk nakon reizbora za šefa države bio više od simbolike.

”Putovanje nakon reizbora na mesto predsednika Rusije izgledalo je simbolično, ritualno, ali ne, tamo su se okupili ključni zvaničnici i bilo je nekih sporova… Sve su to bile vrlo konkretne, potpuno opipljive stvari, čije rešenje, naravno, zavisi od kvaliteta života naših građana”, naveo je ruski predsednik i dodao da Rusija i Belorusija gledaju na zajedničke interese.

Ocenio je da su to pre svegga ekonomski, politički, spoljnopolitički, ekološki i interesi u sferi kulture.

”Ekonomski odnosi Moskve i Minska su veoma raznovrsni, trgovinski promet između zemalja dostiže 48 milijardi dolara. Ti odnosi veoma su raznovrsni”, rekao je Putin.

Rusija bi mogla da gađa zemlje koje Ukrajini daju oružje i dozvolu za napad

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da, ako Zapad dozvoli Ukrajini da ponovo gađa Rusiju visokotehnološkim projektilima dalekog dometa, Rusija razmatra da rasporedi takvo naoružanje koje bi moglo da gađa zemlje koje su oružje isporučile.

”Ako Zapad to dozvoli Ukrajini, doći će do podrivanja međunarodnih odnosa i međunarodne bezbednosti. Ako Zapad Ukrajini dozvoli da gađa Rusiju projektilima poput ‘Storm Shadow’ ili ‘Atacms’, Rusija će pojačati svoju PVO”, rekao je Putin, dodajući da Rusija zadržava pravo da odgovori ”na isti način” na koji bi to uradile zemlje koje ”uvlače u rat protiv Rusije”, prenosi RIA.

Putin je na sastanku sa predstavnicima međunarodnih novinskih agencija, prvom razgovoru sa stranim novinarima nakon reizbora za predsednika, ocenio da oni koji isporučuju oružje njime i upravljaju i time čine veoma opasan korak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: