Srbija je Ukrajini predala dva vozila hitne pomoći, potvrdila je prva dama Ukrajine Olena Zelenski

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TAMARA VUČIĆ
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/

Srbija je Ukrajini predala dva vozila hitne pomoći, potvrdila je Oleana Zelenska, supruga predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, dodajući da su tu pomoć dogovorile ona i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, saopšteno je iz ukrajinske ambasade u Beogradu.

Kako je saopšteno, Oleana Zelenska je navela da je to dogovorila sa Tamarom Vučić tokom video razgovora koji su obavile 3. septembra 2022. godine.

Zelenska je navela da kada razgovara sa svojim kolegama, kako kaže, prvim damama i gospodom, uvek se trudi da razgovara o veoma hitnim, praktičnim pitanjima.

“Sada je vreme takvo da nam je potrebna pomoć ovde i sada. Tako je bilo i sa prvom damom Srbije Tamarom Vučić. Imala sam telefonski razgovor sa njom početkom jeseni i tada smo radili na prikupljanju sredstava za vozila hitne pomoći. Gospođa Vučić je odmah potvrdila da će Srbija podržati inicijativu”, kazala je Zelenska.

Dodaje da su pre neki dan u Ukrajinu stigla dva vozila hitne pomoći, koje je poklonila Vlada Srbije. Vozila hitne pomoći, navodi, potpuno su opremljena savremenom opremom i biće poslata u Harkovski i Čerkaški centar hitne medicinske pomoći, prenela je prva dama Ukrajine.

“Spašavaće živote Ukrajinaca. Mi ćemo nastaviti da našim bolnicama obezbeđujemo neophodna vozila, koja su nažalost veoma kratkog veka tokom rata”, dodala je Zelenska, kako je saopštila ambasada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!