Podeli vest

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno od 21. do 24. juna na aukciji, za koju firma Propstor procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

holivud
Foto: Shutterstock

Od modela svemirske letelice X-Wing iz “Ratova zvezda” do “Torovog” čekića – predmeti iz omiljenih filmova naći će se sledećeg meseca na aukciju u Holivudu.

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno od 21. do 24. juna na aukciji, za koju firma Propstor procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara, prenose agencije.

Direktor Propstora Brendon Alindžer rekao je za Rojters da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

“Osim osnovnih rekvizita i kostima imamo kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umetničkih dela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta.”, rekao je on.

Prednjači model “Red Leader” X-Wing iz “Ratova zvezda: Nova nada”, koji je procenjen na 500.000 do milion dolara.

“Verujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih ””Ratova zvezda”” koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji pa je prilično poseban”, rekao je Alindžer.

Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma “Gremlini 2: Novo leglo”, koji je procenjen na 80.000 do 120.000 dolara.

Tu su i Torov čekić iz originalnog filma “Tor” koji je procenjen od 100.000 do 150.000 dolara, kao i model mlaznjaka korišćenog u originalnom “Top Ganu”, koji bi mogao doneti između 30.000 i 50.000 dolara.

Na aukciju ide i odelo Elvisa Preslija iz filma “Dogodilo se na Svetskom sajmu”, novčanik Semjuela L. Džeksona iz “Petparačkih priča” i mač Ume Turman iz filma “Kil Bill 1”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: