Podeli vest

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je danas da je televizija Nova S prekršila izbornu tišinu i to u trajanju od oko 30 minuta

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TV
Foto: PixaBay

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) saopštilo je da je Nova S je danas prekršila izbornu tišinu prikazivanjem izbornog programskog sadržaja u emisiji informativnog programa “Među nama”.

Kako se navodi u saopštenju REM-a, u emisiji je prikazan razgovor sa Biljanom Stojković, kandidatkinjom koalicije “Moramo” za predsednicu Srbije, u trajanju oko 30 minuta.

Dodaju i da je tokom razgovora emitovan i kajron predizbornog sadržaja.

Takođe, REM navodi da su u istom programskom sadržaju objavljene i izjave Aleksandra Jovanovića Ćute i Milana Turanjanina (potpisanih kao koalicija “Moramo”), Miodraga Stankovića (“Ajmo ljudi”), Jelene Milošević (“Ujedinjeni za pobedu Srbije”), Tamare Milenković Kerković (Srpski pokret “Dveri”), Janka Veselinovića (“Ujedinjena opozicija Srbije”), Mioljub Majstorović (osnivač SNS u Čačku).

Savet REM-a je na svojoj sednici utvrdio da je takvim prikazivanjem programskog sadržaja, 48 sati pre dana glasanja, učinjena povreda člana 6 stava 3 Zakona o izboru narodnih poslanika.

Savet REM-a nalaže televiziji Nova S da prekine sa prikazivanjem izbornih programskih sadržaja za vreme izborne tišine.

Takođe, Savet je doneo odluku da o uočenom kršenju izborne tišine od strane Nove S obavesti i nadležno regulatorno telo u Luksemburgu.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: