Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se za vikend očekuje nagla promena vremena.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Vreme u Beogradu
Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozprio je da će se jako zahlađenje za dane vikenda sa severa se premeštati ka ostalim delovima zemlje. Danas će padavine biti u vidu kiše, a veća količina – od 10 do 30 mm za 24 sata očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje. Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a noćas i u ostalim krajevima Vojvodine.

Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača. Sutra veća količina padavina na jugozapadu Srbije – od 30 do 50 mm za 24 sata. U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više.

Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom kiša.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: