Sajam sporta Gradske opštine Zemun biće održan u subotu i nedelju u organizaciji Sportskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda-Sekretarijata za sport i omladinu, saopšteno je danas.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Svečano otvaranje Sajma u Zemunu je u subotu u 11 časova na Bogojavljenskom platou (Zemunski kej), a u nedelju u dvorištu OŠ “Branko Radičević” u Batajnici.

U saopštenju organizatora se navodi da će, nakon obraćanja predstavnika Grada Beograda, Sportskog saveza Beograda i opštine, deca školskog uzrasta moći da se kroz promociju rada sportskih klubova informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije poseban segment Sajma će biti i aktivacija “Budi olimpijac” gde će učesnici kroz takmičarski program moći da se upoznaju sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Organizatori su naveli da Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Sajam sporta u Zemunu (i Batajnici) biće prvi u nizu opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: