Podeli vest

Prijateljstvo i saradnja su istorijske, a sada je ta saradnja, to potenciram, i konkretna, rekao je Šapić novinarima nakon sastanka u Starom dvoru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i član Vlade Sankt Peterburga i predsednik Komiteta za spoljne veze Jevgenije Grigorjev razgovarali su danas o formiranju posebne Radne grupe za saradnju, i o načinima intenziviranja komunikacije u oblastima ekonomije, privrede, kulture i sporta.

Šapić je, uz podsećanje da je kraj svoje sportske karijere proveo u Rusiji, te da ima najlepša sećanja na Sankt Peterburg, istakao da s obzirom na infrastrukturu i populaciju tog grada, Beograd može da ima veliku korist od saradnje u različitim oblastima.

“Prijateljstvo i saradnja su istorijske, a sada je ta saradnja, to potenciram, i konkretna”, rekao je Šapić novinarima nakon sastanka u Starom dvoru.

On je naveo da su se dogovorili po pitanju formiranja radnih grupa i da će zajednički odrediti ljude koji će imati intenzivniju komunikaciju u svakoj oblasti saradnje.

“Verujem da će u narednom periodu, građani Beograda moći i malo bolje da se upoznaju sa istorijom Sankt Peterburga i obratno, a imamo i ideju da nagradimo posetom tom gradu najbolje studente i decu koji budu znali najviše o istoriji”, rekao je Šapić.

Ranije danas u Beogradu je otvoren i Informaciono-poslovni centar Sankt Peterburga, a Grigorijev je kazao da nije u pitanju samo formalnost, već da na taj način “Beogradu poklanjaju i deo svoje duše”, dodajući da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj govor može da počne na takav način.

“Otvaramo novo poglavlje u saradnji Beograda i Sankt Peterburga i ovde smo utvrdili mostove koji se nikada neće razdvojiti. Ova saradnja će biti obostrano korisna za naša dva grada, i centar koji je otvoren jutros će pomoći u uspostavljanju novih pravaca saradnje”, rekao je Grigorjev.

On se gradonačelniku i prisutnima zahvalio na izuzetnom gostoprimstvu.

Na pitanje novinara da li će intenziviranje saradnje sa Rusijom u ovom trenutku imati loš uticaj na reputaciju Beograda i Srbije, s obzirom na trenutnu sitauciju i stav Evrope, Šapić je odgovorio da on kao gradonačelnik može da govori i razmatra interese grada, kao i da pitanje o reputaciji neke zemlje moraju da potraže u zemljama koje to gledaju na takav način.

“Ja sam na ovom mestu stajao i sa gradonačelnikom Brisela, i mislim da je za Beograd važno da ima dobre odnose sa svima. Što se konkretno Sankt Peterburga tiče, govorimo o gradu koji ima izuzetnu istoriju, a pošto je jedan od najboljih gradova sa urbanističkog, ekonomskog i turističkog aspekta, od saradnje možemo da imamo obostranu korist”, rekao je Šapić.

Šapić je naveo i da je Beograd otvoren za sve, i nikada neće biti zatvoren ni za Istok, ni za Zapad, dok god je on gradonačelnik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: