Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da očekuje da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu početi da radi od početka 2024. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Nakon obilaska radova na otvorenom tržnom centru Miljakovac “Beogradski buvljak”, Šapić je rekao da se još uvek izvode radovi na zgradi autobuske stanice i da će oni biti nastavljeni sledeće godine, ali je dodao da to neće smetati funkcionisanju te autobuske stanice.

“Ta zgrada imaće nekoliko hiljada kvadrata i tu će biti poslovni prostor ali to nema veze sa saobraćajem. Rekli su mi da će nova autobuska stanica kada bude gotova biti najpraktičnija i najoperativnija stanica u Evropi posle one u Portugaliji”, istakao je on.

Šapić je rekao i da će na novoj autobuskoj stanici biti prostora za sve autobuse koji danas skupljaju putnike na raznim mestima u gradu.

Šapić: Očekujem da novi “buvljak” počne sa radom u novembru

Šapić je izjavio da se nada da će Otvoreni tržni centar(OTC) Miljakovac “Beogradski buvljak” početi sa radom tokom novembra meseca ove godine, iako je rok za njegov završetak kraj decembra.

Posle obilaska radova na izgradnji OTC na Miljakovcu, Šapić je rekao da radovi odlično napreduju i da se nada da će tokom novembra biti ispražnjen stari “buvljak” na Novom Beogradu, očišćen i vraćen vlasnicima, a da će se svih 280 zakupaca sa novobeogradske pijace prebaciti na Miljakovac. Kako je rekao, izgradnja novog OTC koštaće 900 miliona dinara, imaće 12.000 kvadrata i 4.000 kvadrata platoa sa natkrivenim tezgama, a cene zakupa ostaće nepromenjene u odnosu na cene na novobeogradskom buvljaku.

“Imaće 130 parking mesta, 230 tezgi i 60 lokala”, rekao je Šapić.

Kako je naveo, čitav prostor će biti okružen saobraćajnicama, a prilazne puteve uradila je opština Rakovica.

“Pravimo izuzetno uslovnu i praktičnu uslovnu pijacu. Prema podacima, više od 50.000 ljudi koji žive u ovom kraju moći će da dođu na nju za 10-15 minuta peške. Mislim da će to biti velika stvar za sve građane koji žive u tom delu grada, pre svega u Rakovici, Miljakovcu, ali i za čitav Beograd, jer zaslužuje dostojanstvenu i civilizovanu buvlju pijacu, a ona u Novom Beogradu već neki period nije ono što bi trebalo da bude”, naglasio je Šapić.

Dodao je da već sada ima devet autobuskih linija do otvorene pijace, a kada OTC bude zaživeo, napraviće se izmene u javnom prevozu, ako to bude bilo potrebno.

“Ovaj kraj grada više neće biti isti. Potrebe neće biti iste”, poručio je Šapić.

On je dodao da imaju problem sa Bulevarom patrijarha Pavla, gde je uređen središnji deo ulice, a početak nije. Zatim su u Gradu, dodaje, morali da ponište javnu nabavku za taj bulevar pošto izabrani izvođač radova nije hteo da radi za taj novac.

“Očekujem da će nova javna nabavka za izvođača radova biti završena ove jeseni i da ćemo što pre uvesti novog izvođača radova. Kada i taj deo bulevara uradimo, onda će dolazak na ovu lokaciju zaista biti brz. Sada je to nekih 12 minuta od starog buvljaka, a u tom slučaju će biti pet, šest minuta kraći”, rekao je Šapić. Obilasku su prisustvovali predsednik GO Rakovica Miloš Simić, v.d. direktora “Beogradske pijace” Bojan Bajagić i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca “Opstanak” Srđan Praštalo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: