Podeli vest

Prijavljivanje za 20.000 dinara koje će dobiti sve beogradske porodice, po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i prijava za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas kako je i najavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas će moći da se podnese prijava za 20.000 dinara i prijavljivanje će trajati do kraja leta, a sve informacije će građani moći tamo da dobiju.

Princip će biti isti ili sličan, kao kada su se prijavljivali za pomoć koju je država davala, odnosno potrebno je dati podatke i brojeve računa na koje će novac tokom septembra biti uplaćen, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Letnja sezona na gradskim bazenima počinje sredinom juna i trajaće čitavo leto.

Prošle godine je u tom periodu više od 120 hiljada Beograđana koristilo karticu za besplatno korišćenje bazena, a vrednost kartice je oko 39.000 dinara, odnosno toliko su ukupne cene karata ukoliko se bazen koristi bez besplatne kartice.

“Ova odluka je deo socijalnih mera, koje su najavljene pre dve godine. Ova novčana pomoć iznosi više od trideset miliona evra, na sve ono što je do sada obezbeđeno. Verujem da, bez obzira ko bude vodio Grad Beograd, ubuduće neće odustati od ove septembarske gradske pomoći, jer je ona izuzetno važna. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: