Podeli vest

Sicilijanski mafijaš potvrdjuje da je “Majka priroda” bio njegov nadimak, ali navodno zbog toga što je po prirodi veliki altruista.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zatvor
Foto: Pixabay

Sicilijanski mafijaš Djuzepe Gravijano, koji izdržava kaznu doživotne robije u strogo čuvanom zatvoru, tužio je čuvenog italijanskog pisca Roberta Savijana zbog klevete i zatražio od sudije da zapleni sve primerke njegove knjige “Usamljena je hrabrost” (“Solo i il koradjio”) o životu italijanskog tužioca Djovanea Falkonea koga je mafija ubila 1992. godine.

Gravijanu je zasmetala priča o poreklu njegovog nadimka “Majka priroda”, koji je prema Savijanu nastao tako što je Gravijano odlučivao o životu i smrti svih oko sebe, prenosi Gardijan.

Sicilijanski mafijaš potvrdjuje da je “Majka priroda” bio njegov nadimak, ali navodno zbog toga što je po prirodi veliki altruista.

Prema presudi, Gravijano je bio jedan od glavnih organizatora bombaških napada u Milanu, Rimu i Firenci 1993. godine, za koje snosi odgovornost i nedavno uhapšeni šef mafije Matea Mesina Denaro, koji je bio u bekstvu 30 godina.

Za pisca Roberta Savijana, autora proslavljene “Gomore”, koji se zbog pretnji mafije već godinama nalazi pod policijskom zaštitom, je Gravijanova tužba “dokaz da zastrašivanje mafije nikada ne prestaje.”

“Koliko god to čudno zvučalo, mafijaši se ne boje da će neko pisati o njima, ali boje se toga kako će pisati o njima,” zaključio je Savijano.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: