Podeli vest

Predstavnica Srbije Teya Dora nastupila je večeras kao šesnaesta po redu u večerašnjem finalu muzičkog takmičenja “Evrovizija 2024” koje se ove godine održava u Malmeu, u Švedskoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Srpska predstavnica, koja je na binu izašla bosa, otpevala je pesmu “Ramonda” i izazvala euforičnu atmosferu u Malme areni.

”Thank you. Hvala puno”, pozdravila je Teya Dora publiku.

“Ramonda” govori o simbolu koji je veoma važan za Srbe. Reč je o cvetu Natalijina ramonda koji nazivaju i “cvet-feniks” jer se u toku suše pritaji i osuši, a zatim sa prvom kišom oživi, tačnije, ozeleni.

“Ostala mi je u sećanju i kao simbol golgote naših predaka. Tada sam to zapisala kao ideju, jer je bila lepa metafora da se iskoristi u pesmi. Jednog dana sam napravila melodiju, to je ona koja se čuje u pesmi na samom početku. Zvučalo mi je filmski, podsećala me malo na filmove Tima Bartona. Njegova ostvarenja imaju taj magičan, malo uspavani momenat. Prošlo je neko vreme i onda sam se setila da spojim Ramondu sa melodijom i eto tako je nastala pesma”, objasnila je Teya Dora značenje pesme pre dolaska u Malme.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: