Podeli vest

Srbi sa Kosova i Metohije ocenili su danas kao veoma pametnu odluku Poštanske štedionice da otvori montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza i naglasili da to monogo olakšava dolazak do novca i skraćuje put, posebno onima koji dolaze iz mesta južno od Ibra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Jedan od kosovskikh Srba, sa kojim je razgovarao novinar Tanjuga kaže da misli da to što su montažne ekspoziture postavljene i blizu administrativnih prelaza ka Raškoj dosta skraćuje put, jer ne moraju da idu čak u samu Rašku.

Dodaje da je važno i to što nema gužve kao u samom gradu.

“Mislim da je ovo Poštarska štedionica pametno uradila, omogućila ljudima barem da skrate put, posebno oni koji žive u južnom delu, gde su banke bile mnogo dalje”, navodi taj kosovski Srbin.

Žena koja je takođe došla da podigne novac, kaže da je deca obično, kada su slobodna, voze u Rašku a da je ovako mnogo lakše jer “kutije” rade 24 sata.

“Ovako je lakše. Mogu da dođem i popodne, kad mi sin dođe, doveze me i za čas smo tu i obavimo to što treba”, rekla je sagovornica Tanjuga.

Druga žena navodi da joj je teško i jedno i drugo i da ide po novac u banku u Rašku i da ga podiže van KiM jer ima bolesno dete i prima socijalnu pomoć.

Dodaje da ne zna da li da može sa njim da dolazi i da li može da dođe do novca.

Banka Poštanska štedionica je tokom vikenda postavila na prostoru centralne Srbije četiri montažne ekspoziture u neposrednoj blizini administrativnih prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare, kako bi klijentima sa KiM omogućila kontinuitet u isplatama novčane gotovine, ali i obezbedila što bliži pristup blagajnama, bankomatima kao i ostalim bankarskim uslugama.

To je urađeno jer su Srbi, usled jednostranih i protivpravnih poteza Aljbina Kurtija koji je od 1. februara ove godine zabranio upotrebu dinara i platni promet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, onemogućeni da u svojim matičnim ekspoziturama na prostoru pokrajine podižu plate, penzije, socijalna i sva druga davanja koja im uplaćuje država Srbija, a koja su im neophodna za život i rad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: