Oprezan vozač taksija sprečio je prevaru u kojoj bi starija žena izgubila ekvivalent od oko 33.000 evra za lažno spasavanje zeta iz zatvora, saopštila je policija na jugoistoku Poljske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju policije, pozivalac u gradu Žešov je prošle nedelje uputio vozača da preuzme paket od starije žene i dostavi ga na adresu koja će mu biti poslata, preneo je AP.
Trebalo je da dobije 2.000 zlota (470 evra) za isporuku.
Vozač taksija je uzeo paket od 76-godišnje žene i krenuo, ali je postao sumnjičav kada je klijent stalno zvao i pitao da li je sve prošlo kako treba i da li je preuzeo paket.


Kontaktirao je lokalnu policiju, a dežurni službenik je “odmah znao da se radi o prevari” i rekao vozaču da se okrene i dođe pravo u policijsku stanicu u Žešovu.


Policija je saopštila da je paket bio pažljivo zalepljena kutija za cipele u kojoj je bilo 140.000 poljskih zlota (33.000 evra).
Paket je vraćen ženi.


Kako je saopštila policija, pozivalac je ženi rekao da je njen zet smrtno udario pešaka svojim automobilom i da je novac hitno potreban da bi se on izvukao iz zatvora.


Žena je kasnije kazala u policiji da je čula za takve prevare, ali da je pozivalac bio toliko ubedljiv da mu je poverovala.
Policija nije identifikovala, ni ženu, ni vozača taksija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: