Podeli vest

Srpski bokser Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju na Evro kupu održanom u Budvi, a bronzane medalje su na istom takmičenju osvojili i Almir Memić i Vladan Babić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kik boks
Foto: Shutterstock

Mirončikov, osvajač bronze na Prvenstvu sveta 2021. u Beogradu, iskovao je novo zlato za Srbiju.

Na premijernom i jedinstvenom takmičenju, EUBC Elite Evro kupu koje se održavalo od 8. do 15. oktobra u Budvi i okupilo 30 zemalja sveta, selekcija Srbije je osvojila tri odličja i imala izuzetno zapažen nastup.

Mušku boks selekciju Srbiju na Evro kupa u Budvi predstavljali su: Vahid Abasov – 67 kg, Almir Memić – 75 kg, Vladimir Mirončikov – 80 kg, Vladan Babic – 92+ kg, Pavel Fedorov – 63,5 kg. Bokseri su bili predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske reprezentacije Milanom Piperskim.

U kategoriji do 80 kg Mirončikov na startu takmičenja savladao je Grka Mihaila Tsamalidisa, za plasman u polufinale borio se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja, u polufinalu eliminisao je predstavnika Crne Gore Petra Marčića, dok je u finalu deklasirao Slovaka Andreja Semeza.

Finalni mečevi održani 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada u Budvi.

Mirončikov je posle ubedljive pobede i osvajanja zlata u srcu turističke metropole Crne Gore zapevao srpsku himnu na pobedničkom postolju.

“Srbija je u mom srcu i na svakom takmičenju svim snagama i maksimalnom motivacijom borim se za medalju. Ovaj put bio sam na visini zadatka i takmičenje završio na pobedničkom postolju što me posebno raduje jer sam mogao da pevam himnu “Bože pravde”. Idemo dalje, naredno takmičenje je “Zlatna rukavica” u Čačku gde takođe imam najviše moguće ambicije”, rekao je Mirončikov posle trijumfa u Budvi.

Nagradni fond za boksere prvog Evro kupa u boksu za seniore iznosio je čak 455.000 evra. Bronzana medalja iznosila je 5.000 evra, srebro 10.000 i zlato 15.000 evra. Novčane nagrade su najveće do sad od svih evropskih takmičenja, što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: