Podeli vest

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije izdala je danas saopštenje posle vanredne analize spornih situacija u sedmom kolu Superlige i naglasila da je bilo grešaka i na štetu i u korist Partizana i Crvene zvezde, ali da se one neće ponavljati i da će predstojeći “večiti derbi” proteći bez spornih situacija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fudbal
Foto: Pixabay

“Sudije koje su načinile značajne greške i kojima se one ponavljaju biće kažnjene adekvatno težini učinjenih grešaka i neće biti delegirane u dužem vremenskom periodu”, stoji u delu saopštenja.

Zatim su objavljeni i zaključci komisije posle pregledanih snimaka spornih situacija. “Pomoćni sudija Svetozar Živin i VAR sudija Jelena Cvetković načinili su evidentnu grešku na utakmici FK Voždovac – FK Mladost Lučani. Sudijski tim propustio je da u 45+1. minutu dosudi kazneni udarac zbog kažnjivog igranja lopte rukom odbrambenog igrača FK Voždovac, odručena ruka u neprirodnom položaju.

Odgovornost snose pomoćni sudija na toj strani koji je imao jasan pregled situacije i posebno VAR koji je morao da reaguje i pozove sudiju da pregleda snimak jer se radi o očiglednom prekršaju.

Drugi pogodak ekipe FK Voždovac u 48 minutu postignut je posle ofsajda. Ovde je opet najveća odgovornost na VAR sudiji koji je morao da interveniše i da javi glavnom sudiji da se radi o ofsajdu”.

“Glavni sudija Miloš Milanović i VAR sudija Momčilo Marković na utakmici FK Čukarički – FK Crvena zvezda. Glavni sudija je u 47 minutu pogrešno dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu. U 57. minutu je pogrešio što nije dosudio kazneni udarac u korist FK Crvena zvezda zbog saplitanja igrača gostujuće ekipe od strane igrača FK Čukarički. VAR je trebalo da reaguje i pozove sudiju da pregleda snimak”.

“Glavni sudija Dejan Trifković i VAR sudija Pavle Tomić načinili su grešku na utakmici FK Partizan – FK Radnik. Glavni sudija je pogrešio kad je u 41 minutu posle nepotrebnog i pogrešnog poziva iz VAR sobe promenio ispravnu odluku donetu na terenu da prizna pogodak FK Partizan jer nije bilo prekršaja. Glavni sudija je pogrešio u 90+6 minutu kad je dosudio kazneni udarac za domaću ekipu jer je guranju domaćeg igrača od strane gostujućeg prethodio prekršaj drugog domaćeg igrača. VAR još jednom pogrešio, morao je da pozove sudiju da pogleda snimak”.

“Glavni sudija Novak Simović napravio je dve važne i očigledne greške na utakmici FK Radnički – FK IMT. Prvo kada je dosudio kazneni udarac za domaću ekipu nakon što je lopta pogodila u ruku odbrambenog igrača u prirodnom položaju. VAR ga je ispravno pozvao da pogleda snimak, ali je sudija ostao pri porešnoj odluci čime težina greške dobija na značaju. Ukupan broj grešaka do ovog kola bio je minimalan, sudije su svojim odlukama doprinele da gledamo neke veoma kvalitetne utakmice i da prvenstvo bude veoma zanimljivo”.

Na kraju se ističe da se Sudijska komisija neće obazirati na saopštenja, uvrede i omalovažavanja i da će nastaviti da se bori za ravnopravan tretman svih klubova u dva najviša ranga takmičenja.

Dodaje se i da će Komisija nastojati da u izboru sudija bira one koji imaju dovoljno znanja i sposobnosti da se izbore sa svim pritiscima koje nose utakmice dva najviša stepena takmičenja. U zaključku saopštenja se ističe da su u FSS uvereni da će u nastavku prvenstva broj grešaka biti daleko manji, da će predstojeći “večiti derbi” proteći bez spornih situacija i “da ćemo svi zajedno doprineti poboljšanju ukupnog ambijenta i sportske kulture u srpskom fudbalu”.

Utakmica Partizana i Crvene zvezde u okviru 9. kola Superlige Srbije na programu je u sredu, 27. septembra, sa početkom u19 časova, a očekuje se da ime arbitra koji će voditi 170. “večiti derbi” bude saopšteno dva dana ranije, u ponedeljak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ