Podeli vest

Stogodišnjicu rođenja operske dive Marije Kalas, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu obeležiće večeras (19:30) svečanim koncertom “Marija Kalas Gala”, koji će biti održan na Velikoj sceni, saopštili su su iz Narodnog pozorišta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NARODNO POZORIŠTE/ NEBOJŠA BABIĆ

Doprinos Marije Kalas operskoj umetnosti u 20. i 21. veku je istorijski, kroz oživljavljanje pomalo zaboravljenih remek-dela belkanta, kao i kroz posebna glumačka tumačenja kojima je istakla dramski aspekt interpretacije u operi.

Pored toga, njeno nasleđe se oslikava i kroz ogroman repertoar koji je tumačila – od Lučije od Lamermura do Karmen koju je snimila u studiju.

U čast ove umetnice koja i danas, širom planete, uživa ogromnu naklonost i poštovanje ljubitelja opere, najznačajnije svetske operske kuće obeležavaju 2. decembra stogodišnjicu njenog rođenja posebno osmišljenim programom, kojim se pridružuje i Opera Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na koncertu “Marija Kalas Gala” na kome će nastupiti svi soprani Opere Narodnog pozorišta – Jasmina Trumbetaš Petrović, Vesna Đurković, Ivanka Raković Krstonošić, Aleksandra Stamenković, Nevena Bridžen, Sofija Pižurica, Ana Rupčić, Sonja Šarić, Sanja Kerkez i Snežana Savičić Sekulić biće izvedene arije iz uloga koje su proslavile Mariju Kalas.

Koncertom će dirigovati Zorica Mitev Vojnović, Đorđe Pavlović, Đorđe Stanković i Stefan Zekić, uz učešće Hora i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ