Podeli vest

Pomoćnica ministra turizma Dunja Đenić izjavila je da je naših 11 državljana prebačeno do luke u Volosu u Grčkoj, gde ih je čekao autobuski prevoz i dalje prevezao do Paralije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

AP Photo/Thodoris Nikolaou

Oni su se javili sinoć oko 22 časa da su bezbedno stigli, navela je Đenić. Oko 80 državljana Srbije i dalje je na Pilionu, ali su svi na bezbednom, prenosi RTS. U mestima Halanera i Afisos naši državljani odlučili su da zbog stabilizacije vremenskih prilika završe letovanje u planiranom periodu.

“U središnjem delu Piliona u mestima Milina i Horto je 30 državljana Srbije koji će i nakon današnje stabilizacije i uspostavljanja saobraćajnica da se vrate vozilima. U Milini je jednoj porodici oštećeno vozilo i biće joj obezbeđen prevoz do Srbije. Svi su na bezbednom, imaju od juče struju, vodu i hranu i nisu zdravstveno ugroženi”, istakla je Đenić. Ona je dodala da su u svakodnevnoj komunikaciji sa ambasadom Srbije u Atini.

“Problem je bila odsečenost zbog saobraćajnica koje su oštećene zbog poplava, ali pozitivno je što se one raščišćavaju, uspostaviće se komunikacija sa odsečenim mestima i putnici će moći i u sopstvenoj režiji bezbedno da se vrate”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, u ovakvim situacijama važno je da se sačuva smirenost, prate instrukcije nadležnih organa i da se aktivnosti ne preduzimaju samoinicijatvno. Potrebno je, kako je istakla, pre i tokom puta pratiti vremensku prognozu i osigurati se zdravstveno, ali i osigurati imovinu, odnosno vozilo kojim se ide na put.

Oluja “Danijel” i poplave koje su usledile odnele su 10 života u Grčkoj i nanele veliku štetu domaćinstvima i saobraćajnicama. Mnogima je i pokvarila letovanje, a među njima su i srpski turisti koji su u oblasti Piliona. Ipak, nakon stabilizovanja prilika, najveći broj njih nastavlja svoje letovalje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: