Podeli vest

Da li su Ukrajinci ipak ostavljeni sami sebi u borbi sa Rusijom?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PIXABAY

VSekretarka za štampu Bele kuće DŽen Psaki izjavila je danas da američki zvaničnici ostaju u kontaktu sa Ukrajinom i NATO u vezi s borbenim avionima za Ukrajinu, a nakon što je Pentagon ocenio da je dogovor koji uključuje poljske letelice neodrživ.

Psaki je rekla novinarima da ostaju logistički izazovi oko toga da li poljske avione MiG treba koristiti za pomoć Ukrajini, prenosi agencija Rojters.

Sjedinjene Američke Države juče su odbile ponudu saveznice iz NATO Poljske da prebaci svoje borbene avione ruske proizvodnje MiG-29 u američku bazu u Nemačkoj, kako bi se popunile ukrajinske vazdušne snage u odbrani od ruske invazije.

Vašington nastoji da ubrza isporuku oružja Ukrajini, ali mogućnost da borbeni avioni sa teritorije Alijanse uđu u ratnu zonu “pokreće ozbiljnu zabrinutost za čitav NATO”, saopštio je Pentagon.

NATO je saopštio da ne želi direktan sukob sa Rusijom, drugom nuklearnom silom, a američki predsednik Džozef Bajden je isključio slanje američke vojske u Ukrajinu.

Poljski premijer Mateuš Moravijecki ranije danas je izjavio da samo sve države članice NATO mogu da donesu odluku o upućivanju borbenih aviona u Ukrajinu.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: